Publicat de: tudor1 | Iulie 13, 2009

Un dubios personaj din Craiova

Un dubios personaj din Craiova, afacerist foarte activ în zonele înalte ale politicului, în anii din urmă, a fost declarat nevinovat într-un dosar deschis în baza unor acuzaţii extrem de grave şi în urma unor evidenţe bătătoare la ochi. „Demnitarul interlop”, cum a fost supranumit personaj, a fost achitat, aducând respectul faţă de lege, în România, pe o nouă treaptă a involuţiei.

Ani la rând, în cazul condamnărilor privative de libertate pronunţate împotriva unor figuri publice de anvergură – mai mult sau mai puţin controversată – naţională sau locală, executarea sentinţei se întrerupea brusc, uneori şi irervocabil, în baza unor certificate medicale. Au scăpat, astfel, criminali dovediţi dar şi cadre militare de rang înalt în cazul cărora justiţia a dovedit implicarea nefastă în momentele sângeroase din istoria recentă a României.

A urmat o serie de condamnări la închisoare fără executare, câteva dintre cele mai celebre referindu-se la omoruri din culpă în trafic. În două cazuri s-au vehiculat sume de bani plătite în semn de despăgubire – oficial sau nu.

Un al treilea astfel de caz, mai vechi, fusese clasat după ce, a dezvăluit presa, trecerea de pietoni pe care s-a comis accidentul a fost deplasată câţiva metri pentru a permite transferul culpei de la autor, un angajat al Ministerului de Interne, către victimă. La fel ca şi „demnitarul interlop” achitat la sfârşitul săptămânii trecute de Tribunalul Dolj, colonelul a plecat de la judecătorie ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4475241,00.html


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: